Banken som inte gillar pengar del 2

Jag fick ett tillgodohavande i form av en plusgiroavi från en leverantör av telefoni. Eftersom Nordea äger Plusgirot så utgick jag från att det bara skulle vara att gå till ett av Nordeas (få) kontor som hanterar kontanter och lösa in den. Jag fick då veta att det kostade 50 kronor, även om jag satte in pengarna på eget konto. Det fanns en lösning ”om jag inte hade så bråttom att få pengarna”: Jag fick skriva mitt kontonummer på avin och la den i ett kuvert som jag fick. Kuvertet var adresserat till Nordea och jag fick själv gå och lägga det på brevlådan! Inte undra på att jag inte vill lyssna när banken kontaktar mig och skall ”hjälpa mig”…

2 svar på ”Banken som inte gillar pengar del 2

  1. alla människor och företag agerar utifrån ett egenintresse. Typiskt socialdemokratiskt inskränkt tänkande att få allt serverat på ett fat.
    Ja, det verkar som du fick det krångligt som kund men förmodligen har dom ingen motivation att göra det enklare för dig som kund, nån del av hanteringen är kanske så kostsam att dom ”inte har råd med bra kundvård” men i själva verket så är det ju inget att gnälla över så länge det är MÖJLIGT att få det utan avgift. Folk i vårt socialdemokratiska land kommer få vänja sig mer och mer med vad som alltid varit praxis i andra länder. Enkelt exempel är väl USA där man ”får klara sig själv” bra mycket mer. Som en produkt av detta så har jag aldrig träffat en otacksam amerikansk kund som jag hjälpt i dagligvarubutiker där jag jobbar. Det är en nöje att hjälpa Amerikaner. Lite högljudda och gapiga men likväl tydliga med vad dom vill ha, gnäller inte och tar negativa besked med en klackspark. Finns det inte så finns det inte, man slipper nån jävla kommunist-gnällig frågestund om varför varför varför. DET FINNS INTE. Ta beskedet och dra liksom.
    Så det ska som sagt bli skönt med mindre gnäll här hemma i Sverige i framtiden. Räcker med att åka från Östermalm till Norrmalm i Stockholm så tilltar sosse-gnället betänkligt så man helst håller sig på ”rätt” sida om karlavägen eller Humlegården. Tråkigt men sant.

    • Ja du Johan. Du skriver att amerikaner resonerar i stil med ”Finns det inte så finns det inte”. Jag tycker mer att det låter som gamla Sovjet. I USA hade man väl snarare sagt ”I’ll start my own business and show you how it’s done.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *