Fågel Fenix, eller ”lika som bär”. En ny sydafrikansk vinklubb.

I samma tid som Sydafrikanska Vinklubben verkar sjunga på sista versen så dyker det upp en ny spelare på plan: Hamlin House.

Det går inte att låta bli att spekulera om det finns fler kopplingar än att Thorsten Eggert har jobbat för Sydafrikanska Vinklubben och att han har skickat ut inbjudningar till SAVKs medlemmar. Jag har lite svårt att tro att någon av oss som blivit brända av Gus Anderssons affärer köper den här nya verksamheten rakt av. Det verkar finnas lite för många likheter.

En diskussionstråd finns redan på ratapunktses forum här. Det diskuteras även på www.finewines.se

To be continued…

8 svar på ”Fågel Fenix, eller ”lika som bär”. En ny sydafrikansk vinklubb.

 1. Tja………………..
  Vad ska man tror?
  Undrar om den nye aktören kompensera,eller kreditera våra tidigare förluster………..?
  Horst

 2. Jag valde att maila de som ligger bakom e-posttjänsten (Markaryds Grafiska) och anmäla mailet som SPAM, då jag inte aktivt valt att ta del av innehåll från företaget. De i sin tur kontaktade Hamlin House och påpekade detta, vilka gjorde avbön.
  Om fler mailar och klagar så blir de stoppade från att använda tjänsten för inget seriös företag vill stödja SPAMare!

  Kontaktformulär för att göra ditt klagomål hittar du på:
  http://markarydsgrafiska.se/page/11

 3. Känns som Thorsten tycker det bränns lite för mycket nu, chatten ligger nere o inga svar vare sig på mail eller telefon. Känns som han lärde sig hur man ska bete sig av mästaren Gus.

 4. Kommer att ta väldigt lång tid innan jag beställer vin från Sydafrika oavsett vad företaget heter.
  Har krav på viner för 2500 kr hos SAVK som nu ligger på behandling hos ARN.

 5. Efter diskussion med flera vingårdar oberoende av varandra har jag och en av mina vin vänner lyckats få fram en hel del om SVK och Hamlin House.
  Det är ganska tydligt att SVK har haft stora betalningsproblem under minst ett år innan konkursen. Ett flertal vingårdar och personer i Sydafrika bekräftar att man fått vänta mycket länge på sina betalningar. Vissa av dem vägrade till slut att sälja till SVK.
  Deras Sverigeansvarige Åke lär ha slutat redan i mars eller april och flyttat tillbaka till Sverige ganska arg och irriterad och känt sig lurad. Butiken SVK drev i Hermanus fick också läggas ner.
  Enligt uppgifter ska Gus ha stått i en ganska stor skuld till VD för Hamlin House Thorsten och detta kan ju förklara hur Hamlin House har kommit över våra mail adresser.
  Gus ska enligt samstämmiga uppgifter från flera håll finns i kretsen kring Hamlin House och verkar som rådgivare men syns inte på några papper. Om han är delägare går inte att få fram.
  En varning är kanske på plats att köpa från Hamlin House? Under alla förhållande har jag och mina vänner tagit beslutet att inte riskera fler av våra pengar. För min egen del kommer jag nog att för all framtid avstå att beställa viner via nätet från företag i Sydafrika.
  Jag är i den lyckliga situationen att jag fått nästan samtliga pengar tillbaka via min bank, det fattas några flaskor sedan lång tid och dom bryr jag mig inte om.
  Finns det någon som har skaffat sig erfarenhet av den nya aktören?

 6. Har trots förlust från SVK beställt från Hamlin H mest som ett test och FÅTT vinet!!! Tog dock något längre än utlovat. Tänker nog några varv till innan jag lägger en ny order.
  fjodor Plirslug

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *