Spendrups produktlinje Nygårda = bedräglig marknadsföring?

Så här presenteras produkterna:

”Spendrups traditionella och klassika läskedrycker är samlade under ett gemensamt varumärke – Nygårda. I familjen ingår välkända läsksmaker som Cola, Fruktsoda, Hallonsoda, Päronsoda, Sockerdricka och Passionsoda. Också Spendrups traditionella must är en klassisk favorit under varumärket Nygårda. Den goda smaken är samma som tidigare år och receptet baseras fortfarande på orginalrecepturen från 1910.”

På apelsinläsken som sonen drack hemma hos släktingar så råkade jag läsa innehålls deklarationen:

Ingredienser: Kolsyrat vatten, socker, glukos-fruktossirap, juice av apelsin (1%), surhetsreglerande medel citronsyra, emulgerings- och stabiliseringsmedel E414, E445, E440 och E412, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E211, naturliga aromämnen, färgämnen E160a och E160e

Jag hittade flera saker som inte känns så traditionella och klassiska även om vissa E-nummer inte är nya produkter från kemiindustrin…

Cola Light (och andra lightdrycker) känns kanske inte så klassiskt heller med bl.a. ”sötningsmedel aspartam och acesulfam-K”.

Till och med i klassikern Champis så har man glukos-fruktossirap och färgämne E150d som definitivt inte fanns med i originalreceptet! Läs gärna mer om tillsatser på Äkta Varas hemsida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *