Elklubben vet inte vad NIX-registret står för

Jag fick ett samtal från Elklubben, vad det nu är. Jag frågade om de inte använde sig av NIX-registret och fick svaret: ”Men det är är ju en gratistjänst.” Om man följer det som NIX rekommenderar så var ju inte det något bra svar… Jag valde att säga hej då och lägga på luren. Jag kunde inte låta bli att titta på deras hemsida och kunde konstatera att den inte kändes så fantastiskt seriös den heller!

Från nix.nu:

”Föreningen anser att det inte är förenligt med god marknadsföringssed att i försäljnings-, marknadsförings- eller insamlingssyfte ringa till konsument vars telefonnummer är infört i spärregistret NIX-Telefon. I nedan angivna fall strider det dock inte mot god marknadsföringssed att i sådana syften ringa till en konsument även om konsumentens telefonnummer finns i NIX-Telefon.”

3 svar på ”Elklubben vet inte vad NIX-registret står för

 1. Hej ratapunktse!

  Vi på Elklubben ringer inte för att värva medlemar.
  Du måste ha blandat ihop namnen med kanske Elkraft eller något av dessa företag.

  Mvh

 2. Elklubben…….Ringde hem till mig idag, en söndag, och frågade efter min make som avled för 7 månader sedan.
  Fruktansvärt att få en frågan om att få tala med min make och sen ett nonchalant ” oj jag ber om ursäkt” när jag upplyser telefonrösten att min make både är död och begraven sedan 7 månader.
  Har redan berättat detta för flera bekanta som kommer att bojkotta Elklubben om de ringer……
  Så oseriöst företag som inte vet vad Nix är och vad det innebär….detta säger en hel del om hur sk seriöst…eller rättare sagt oseriöst Elklubben är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *